Archive for juni, 2009

VROM en The Making Of

donderdag, juni 18th, 2009

Maandag 15 juni was een delegatie van VROM in het atelier van Stichting G.A.N.G. in Arnhem bijeen om een ronde van The Making Of te spelen. 

Hans Venhuizen leidde het debat weer met verve en om 14.00 uur kon de winnaar van dit debatspel uitgeroepen worden.

Artikel Des Beemsters

woensdag, juni 3rd, 2009

In het mei nummer van het vakblad GROEN voor Ruimte in Stad en Landschap heeft Hans Venhuizen een artikel geschreven over de Beemster waar vanaf 2005 Bureau Venhuizen ism Bureau Steenhuis en Redscape een ontwikkelingsvisie formuleerde voor de Beemster in het licht van haar status als UNESCO Werelderfgoed. Onder de ‘merknaam’ Des Beemsters werd een cultuurhistorische waardenkaart gepresenteerd voor de bescherming van bestaand erfgoed. Des Beemsters staat voor een strategie waarin de cultuurhistorie als bemiddelaar optreed bij actuele vraagstukken va de ruimtelijke ordening.

In de bIjlage vind u het artikel bestaande uit 4 onderdelen. te openen met Acrobatreader.

deel1

deel2

deel3

deel4

deel5

YMERE en The Making Of

woensdag, juni 3rd, 2009

Maandag 25 mei jl. heeft Hans Venhuizen in opdracht van woningcoöperatie YMERE in Amsterdam het spel The Making Of gespeeld met medewerkers, managers en raad van bestuur over de toekomst en plannen van YMERE.

De bijeenkomst met ongeveer 50 deelnemers vond plaats in De IJsbreker in het centrum van Amsterdam.

Kunstinstallatie Ruhezeit Abgelaufen

woensdag, juni 3rd, 2009

In het Kunstfort bij Vijfhuizen (Haarlemmermeer) heeft Hans Venhuizen een installatie gemaakt in hte kader van de kunstmanifestatie Ruhezeit Abgelaufen. In een van de voormalige opslagruimtes en thans individuele hotelkamer heeft hij een verblijfsruimte ingericht die verwijst naar het spel: Leven, het spel

De kunstmanifestatie is samengesteld door Hans van Houwelingen en biedt aan 12 internationale kunstenaars de ruimte om met het thema aan de slag te gaan. De werken hebben niet direct met de dood te maken maar zijn eerder een confrontatie van ons tijdelijke bestaan. Zelf heeft Hans van Houwelingen een pad aangelegd van oude herdenkingsstenen: de ‘ Sluipweg waarlangs de dood heeft weten te ontsnappen’ .

Openingstijden: terrein fort (ook het pad) dinsdag t/m zondag 10.00-22.00 uur

Kunstruimtes: vrijdag t/m zondag 13.00-17.00 uur. Toegangsprijs: E 2,- p.p.

www.kunstfort.nl. De manifestatie loopt nog tot 2 augustus 2009